Најновије

Русија производи ново хиперсонично гориво за борбене авионе

МОСКВА - Русија је осмислила нову формулу за гориво које ц́е омогућити војним авионима да лете брзинама већим од Маха 5, изјавио је заменик министра одбране генерал армије Дмитриј Булгаков.
Руско ратно ваздухопловство (Фото: mil.ru)

Руско ратно ваздухопловство (Фото: mil.ru)

Како преноси руска агенција Тасс, заменик министра одбране је рекао да је Русија тренутно у процесу развијања горива за хиперсоничне авионе. "Рецепт је направљен и енергија која ће бити ослобођена коришћењем овог горива помоц́и ће наши авионима да пређу брзину од пет махова", закључује генерал Булгаков. Руске оружане снаге данас славе "Дан горива", па је заменик министра одбране такође обавестио новинаре о развоју горива за нову генерацију крстарећих ракета дугог домета, за ваздухопловство и за морнарицу. Стручњаци 25. Државног института за хемију, одговорни за ново суперсонично гориво, користили су алуминијумске нано-честице да развију низ компоненти ракетног горива, чији капацитети енергије и густине су повец́ани за скоро 20 одсто, што знатно помаже у повец́ању носивост ракета.
Прочитајте још:Десничари из Чешке, Пољске и Словачке марширали за српско Косово!Праг: На протесту за српско Косово говорили посланици и бивши министри, ево ко се обратио из Србије!
Осим тога, Институт даље наставља да развија сировине које требају да послуже као алтернатива нафти. Конкретно, институт тестира узорак синтетичког уље и авионског горива на основу природног гаса и истраживање су у току да се произведе моторно гориво од угља, изјавио је генерал Булгаков. Извор: Srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА