Најновије

УДАР: Египат брзо осветио убиство 21 Копта!

КАИРО - Египатска авијација јуче је извела ваздушне нападе на положаје Исламске државе (ИС) у Либији јер је та група објавила снимак на којем се види како џихадисти одрубљују главе 21 египатском хришћанину.
Убиство египатских хришћана (Фото: Јутјуб принтскрин)

Убиство египатских хришћана (Фото: Јутјуб принтскрин)

Портпарол генералштаба египатске војске Мохамед Самир обелоданио је путем државног радија да су бомбардовани положаји ИС у Либији два пута, ујутру и по подне, што је први пут да Каиро саопштава да је предузео акцију у тој суседној земљи. Авиони су гађали складишта оружја и кампове за обуку широм границе, после чега су се сви авиони који су учествовали у операцији безбедно вратили. Портпарол је рекао да је тим нападима извршена „освета због крвопролића“. Бруталан снимак - У нападима на ИС у Либији погинуло је до 50 екстремиста - рекао је Сакер ел Џоруши, командант либијског ваздухопловства. ИС је у недељу објавио видео-снимак на којем џихадисти одрубљују главе египатским хришћанима Коптима отетим у Либији, због чега је у Египту проглашена седмодневна жалост. На снимку се види група од 21 Копта обучених у наранџаста одела, којима су потом одрубљене главе. - Моја земља задржава право да на одговарајући начин одговори Исламској држави на погубљење 21 Египћанина у суседној Либији. Каиро ће изабрати неопходан начин и време да се освети за криминална убиства - поручио је председник Египта Абдел Фатах ел Сиси након појављивања снимка. Због убиства је у Египту проглашена седмодневна жалост. Осуда злочина Савет безбедности УН оштро је осудио гнусан и кукавички чин убиства 21 египатског Копта. Ово погубљење је изазвало оштре реакције и у Италији, с обзиром на близину Либије, која се налази на супротној обали Медитерана, као и због чињенице да је један од милитаната на видео-снимку рекао да је план Исламске државе да „покори Рим“.
Прочитајте још:Дебаљцево пред ослобађањем, Украјинци подижу утврђења око ЛисичанскаНЕЋЕ ДА ШТЕДЕ: Грчка одбила ултиматум Брисела
Извор:

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА