Најновије

Баjден упозорава Русиjу

ВAШИНГTOН - Aмерички потпредседник Џозеф Баjден jе осудио кршење прекида ватре на истоку Украjине, окрививши за то проруске снаге и упозорио Русиjу да би то "могло да jе кошта".
Џозеф Бајден (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Џозеф Бајден (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

У саопштењу Беле куће, обjављеном након разговора Баjдена са украjинским председником Петром Порошенком, наводи се да Баjден "строго осуђуjе кршење прекида ватре од стране проруских снага, коjе делуjу у сарадњи са руским снагама, у и око града Дебаљцево", пренела jе агенциjа AФП. Лидери француске, Немачке, Русиjе и Украjине су прошле недеље у Mинску постигли договор о примирjу на истоку Украjине, где jе у сукобима између проруских и украjинских снага прошле године погинуло више од 5.400 људи, али су проруске снаге jуче покренуле jак напад на Дебаљцево, супротно одредбама мировног договора. "Уколико Русиjа настави да крши споразуме из Mинска, укључуjући онаj наjновиjи потписан 12. фебруара, то ће jе коштати све више", стоjи у саопштењу Беле куће. Баjден и Порошенко су саопштили да jе кршење прекида ватре потврдила специjална посматрачка мисиjа OEБС-а. "Потпредседник jе такође снажно осудио сепаратисте због блокирања приступа Дебаљцеву посматрачима OEБС-а, што jе омогућило тим снагама да наставе са нападима", саопштила jе Бела кућа.
Прочитајте још:Промрзли и гладни Украјинци се предају армији ДНР (ВИДЕО)АЛБАНСКИ РЕПЕР И ДАЉЕ ПРОВОЦИРА СРБЕ: Нисам убијао српске полицајце, то је уметност!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА