Најновије

ЕУ: Слобода медија у Србији је критична тема!

БРИСЕЛ - Европски комесар за суседску политику и преговоре о проширењу Јоханес Хан поручио је данас да слобода медија остаје "критична тема у процесу придруживања Европској унији" и да се "та политика није променила".
Јоханес Хан (Фото: bsr2012.eu)

Јоханес Хан (Фото: bsr2012.eu)

Хан је то изјавио преко своје портпаролке Маје Коцијанчич како би разјаснио контроверзе настале након његове недавне изјаве да је "неопходно наћи доказе да је слобода медија у Србији угрожена". "Комесар сматра да је слобода медија од критичне важности и да о томе нема преговора", прецизирала је портпаролка у саопштењу за медије. У истој поруци, Хан је поручио да су из Брисела и раније стизали изрази забринутости због погоршања медијске ситуације у Србији и да се о тој теми редовно разговара у текућим контактима са српским властима.
Прочитајте још:Белгија: На протесту против независног Косова нападнута амбасадорка Мимоза Ахметај!Десничари из Чешке, Пољске и Словачке марширали за српско Косово!Праг: На протесту за српско Косово говорили посланици и бивши министри, ево ко се обратио из Србије!
Комесар је објаснио да је само желео да истакне потребу да се о проблемима угрожавања слободе медија разговара отворено, демократски, смирено и на основу чињеница и да његова недавна изјава треба да се посматра у том оквиру. "Наша политика се није променила", поручио је Хан. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА