Најновије

Обама због скандала морао да промени шефа тајних служби

ВАШИНГТОН - Амерички председник Барак Обама именовао је данас Џозефа Кленсија за директора америчке Тајне службе, игноришући позиве за постављењем "човека споља" након низа скандала који су потресли ту службу.
Обама (Фото: ЈуТјуб)

Обама (Фото: ЈуТјуб)

Ветеран Кленси, био је задужен на заштити Обаме и његових претходника на тој функцији, пренео је АФП. Четворочлани владин панел предложио је да је служби потребан "вођа споља" након што је претходна директорка службе у менталном растројству у септембру прескочила ограду и упала у Белу кућу с ножем. Бела кућа је саопштила да Кленси, без обзира што је човек изнутра, има "поштену, јасну процену" онога што је потребно урадити на реформи Тајне службе. Претходна директорка агенције Џулија Пирсон поднела је оставку након инцидента.
Прочитајте још:Белгија: На протесту против независног Косова нападнута амбасадорка Мимоза Ахметај!Десничари из Чешке, Пољске и Словачке марширали за српско Косово!
Она је изворно постављена да очисти службу након што је откривено да је на дестине агената унајмљивало проституке током председниковог пута у Колумбију 2012. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА