Најновије

Српкиња међу првим становницима Марса!

Научница Љубинка Николић (51) која се нашла међу 100 одабраних људи од којих ће 24 добити част да се трајно настане на црвеној планети, за Блиц каже да је пресрећна.
Српкиња међу првим насељеницима на Марсу (Фото: Википедија)

Српкиња међу првим насељеницима на Марсу (Фото: Википедија)

Челници пројекта „Марс 1“ објавили су пре два дана списак од 100 људи који су се нашли у најужем избору да се 2024. упуте ка црвеној планети и тамо настане људску врсту. Сам улазак у најужи круг огроман је успех за нашу научницу јер се за овај историјски подухват пријавило више од 100.000 људи из целог света. Како је рекла за Блиц, тренутно је у Кини, а утиске ће сабрати кад се у марту врати у Србију. "Стигао ми је мејл 13. фебруара да сам ушла у Топ 100", пресрећна и узбуђена каже Љубинка. Она додаје да су јој пријатељи и породица рекли једно велико „браво“, али да још не зна никакве детаље. "Страх наравно постоји, али заљубљена сам у читаву идеју", истакла је научница.
На Марсу би испитивала стене и њихово порекло
Љубинка је у пријави навела да је обожавалац научне фантастике и да верује да нисмо сами у свемиру. "Црвена планета ће бити наредни дом људи, а надам се да ћемо овог пута успети да прођемо без ратова", написала је Љубинка. Научница која има две мастер дипломе (географија на Хантер колеџу у Њујорку и унутрашњи дизајн са Академије у Фиренци) и звање инжењера геологије са Београдског универзитета очарала је Норберта Крафта, шефа мисије, који је лично кроз интервјуе бирао најпогодније кандидате. Она је раније нагласила да би волела да отпутује на Марс и тако постане „фуснота у људској историји“, али и да би са собом повела Вила Смита јер би се „осећала сигурније“. "Ово ће бити и чаробна дијета, јер ћу тамо бити много лакша", каже духовито Љубинка.
Прочитајте још:
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА