Најновије

Шешељ се онлајн петицијом бори против медијске блокаде

БEOГРAД - Српска радикална странка (СРС) покренула jе интернет петициjу против медиjског мрака и цензуре, а њен лидер Воjислав Шешељ jе данас позвао грађане да jе потпишу.
Шешељ на седници Скупштине РСК (Фото: Јутјуб)

Шешељ на седници Скупштине РСК (Фото: Јутјуб)

Шешељ jе рекао да од слома комунизма и почетка деведесетих година прошлог века контрола власти над свим медиjима ниjе била изражениjа него сада. Oн jе на конференциjи за новинаре позвао све грађане коjи "патриотски размиљају и желе демократску Србиjу да потпишу петициjу под називом "Зауставимо медиjски мрак". Oн jе навео и да се то посебно односи на телевизиjе са националном фреквенциjом коjе су затворене за функционере СРС али и на писане медиjе у коjима се обjављу "дозиране и пречишћене информациjе". Шешељ jе навео и да код неких новинара постоjи аутоцензура а код власника медиjа страх од репресиjе владаjућег режима.
Прочитајте још:Дачић: Не ометамо европски пут Косова!
Oсврнувши се на неуспелу продаjу смедеревске Железаре као пример цензуре, Шешељ jе рекао да су то што пише сада у новинама о компаниjи "Eсмарк" радикали саопштили jош у децембру прошле године, али да то нико ниjе обjавио. Према његовим речима, упркос томе што су медиjи затворени за СРС а радикали све што сазнаjу одмах саопште jавности "власт прислушкуjе наше страначке просториjе и телефоне ". Oн jе рекао и да радикали, због тога, када нешто хоће да се договоре "шапућу по ходницима" или излазе из зграде (Mагистрата)" додавши да их власт прислушкуjе како би спречила њихове будуће активности. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА