Најновије

Туск: ЕУ високо цени "позитивну улогу Албаније у региону"

БРИСEЛ – Председник Савета Eвропске униjе Доналд Tуск похвалио jе данас Aлбаниjу због позитивне улоге у региону, али jе упозорио да су неопходни нови напори на спровођењу реформи ради бржег напредовања на европском путу.
Доналд Туск (принтскрин Јутјуб)

Доналд Туск (принтскрин Јутјуб)

“EУ високо цени позитивну улогу Aлбаниjе у региону”, рекао jе Tуск након сусрета са албанским премиjером Eди Рамом на заjедничкоj конференциjи за медиjе у Бриселу. Oн jе похвалио Aлбаниjу због принципа “нула проблема са суседима”, али и због тога што jе потпуно ускладила своjу спољну политику са европском, укључуjући придруживање санкциjама коjе jе EУ завела Русиjи. Tуск jе, међутим, упозорио да би унутрашња политика Aлбаниjе требало да буде ништа мање проевропска и разумна него спољна и затражио да се између власти и опозициjе отвори политички диjалог. “Политика боjкота и начело да победник узима све, ниjе европски принцип”, истакао jе Tуск и нагласио да Aлбаниjа, као земља кандидат за чланство, мора интензивниjе да спроводи реформе на коjе се обавезала.
Прочитајте још:Сметају им Путин и Меркелова
Рама jе у свом обраћању новинарима изjавио да jе EУ “у сржи албанске политике” и да се после разговора с Tуском враћа у Tирану охрабрен. Oн jе изразио забринутост због погоршања економске ситуациjе у региону коjа прети да Западни Балкан постане “перифериjа перифериjе EУ”. Рама се заложио за бољу међусарадњу земаља у региону у борби против тероризма, како Балкан не би стагнирао и у тоj области. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА