Најновије

Ко ово не би подржао: Замислите да сви наши дугови нестану на 15 месеци!

НОВИ САД - Политичка организација Трећа Србија отпочела је  прикупљање тридесет хиљада потписа колико је потребно да се законска иницијатива о општем репрограму дугова нађе пред посланицима у Народној скупштини. Уколико се предлог Треће Србије усвоји  дошло би до замрзавање свих старих дугова које становништво има према јавним и локалним комуналним предузећима у Србији и то на период од 15 месеци почевши од датума усвајања Закона, као и моментално заустављање свих судских и извршитељаских поступака који се на име ових дуговања имају. 
Мироје Јовановић и Мирослав Паровић (Фото: Трећа Србија)

Мироје Јовановић и Мирослав Паровић (Фото: Трећа Србија)

- Свесни да је у овом тренутку у Србији најважније очувати социјални мир и не дозволити да обичан човек и његова породица буду доведени у понижавајући положај да им се плени имовина, сече струја и искључује грејање, Трећа Србија покреће велику акцију са циљем да се изборимо за општи репрограм дугова становништва према јавним и локланим комуналним предузећима (ЕПС-у, Телекому, Србијагасу, Инфостану и сл.).  Одлагањем плаћања старих дугова би се пружила шанса грађанима да преброде кризни период без да им приватни извршитељи куцају на врата, а државна предузећа не би изгубила много јер свакако су стара потражвања практично ненаплатива кроз процес који спроводе приватни извршитељи - кажу у Трећој Србији. Они истичу да "грађани не дугују из хира, већ због проблема у којима живе већ деценијама". - Сматармо да народ који је прошао кроз снакције, ратове и пљачкашку приватизацију не заслужује да му се руши достојанство тако што ће му се сећи струја или пленити имовина због често минорних дугова које има према истој тој држави за коју се борио и коју је бранио. Наш став је да се сви држвни и друштвени ресури морају ставити у функцију очувања социјалног мира и да у тешком времену једино солидарност може да доведе до бољитка - кажу у овој политичкој организацији. На конференцији за медије која је одржана данас, председник Треће Србије Мирослав Паровић и потпредседник Мироје Јовановић, образложили су свој захтев за усвајање овог закона.
Прочитајте још: СРС: Отказано још једно гостовање Војислава Шешеља на телевизијиВучић позвао шведске компаније да улажу у Србију
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА