Најновије

Украјина на осам улаза у Кијев поставља и снајперисте

Припадници украјинског добровољачког батаљона „Ајдар“, у којем већину чине западноукрајински екстремни националисти и неонацисти који су учествовали у државном преврату у Кијеву, од јутрос опседа здање Министарства одбране у Кијеву.
Фото: РТ принтскрин

Фото: РТ принтскрин

„Ајдар“ тренутно има око 500 људи под оружјем, али засад без све протиче без његове употребе. Пале аутомобилске гуме и покушавају да запале улазну капију и да продру на територију министарства. Неколицина је чак успела да прескочи ограду, али их је војна полиција задржала и вратила назад. Траже да им се обрати начелник Генералштаба Виктор Муженко и министар унутрашњих послова Арсен Аваков. Пошто им се нико није обратио, заједно са мајкама војника батаљона „Кијевска Рус“ - блокирали су Ваздухофлотски проспект, који је једна о главних градских саобраћајница. Све је почело у петак када су „ајдаровци“ покушали чак и својеврсни јуриш на министарство. Запретили су да ће блокирати „и самог Порошенка, буде ли потребно“. „Ајдар“ се побунио због гласина да ће батаљон бити расформиран. Војни врх Украјине се уплашио и сада тврди да ће само бити „прекомпонован“. Да ли само због ове побуне или, што је вероватније, и из других разлога, високи функционер украјинске полиције - Александар Терешћук - саопштио је да ће сви улази у Кијев добити утврђене контролне пунктове и да ће по њима бити „распоређени и снајперисти“. Терешћук је открио да ће таквих пунктова - за почетак - бити осам и да ће сви бити постављени у наредне две недеље.
Прочитајте још:Последице ноћашњег бомбардовања у Доњецку (УЗНЕМИРИЈУЋИ ВИДЕО)Српски снајпериста поново рањен у Новорусији
Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА