Најновије

Аустрија: Косовари неће добити азил боље им је да не долазе

БЕЧ- Министарка унутрашњих послова Аустрије Јохана Микл-Лајтнер изјавила је данас у Приштини да илегални мигранти са Косова не могу да добију азил у њеној држави. 
Албанци (Фото: Јутјуб принтскрин)

Албанци (Фото: Јутјуб принтскрин)

Она је ставила до знања да ће сваких 14 дана из Аустрије на Косово бити депортовани сви чији су захтеви за азил одбијени, додајући да су могућности за добијање азила равне нули. Министарка је на конференцији за новинаре са косовским премијером Исом Мустафом рекла да су разговарали о проблему великог броја илегалних миграната са Косова који иду према Европској унији. Оценила је да таква миграција наноси штете економском развоју Косова, али ствара проблеме и Аустрији. Према њеним речима, у Аустрији је током 2014. године било 1.900 захтева за азил док је до сада за непуна два месеца 2015. године 1.800 таквих захтева. - Моја порука званичницима је да се миграција Косовара третира са највећом озбиљношћу и није истина да чим додјете у Аустрију - аутоматски добијате азил - казала је она. Јохана Микл-Лајтнер је рекла да је Косово сигурна земља и да се ту може живети добро, иако су услови живота на први поглед тешки. - Знамо да треба доста рада за економски развој, али ће наредне године бити одлучујуће за Косово. Упозоравам вас, немојте веровати преварантима који као једини циљ имају сопствено богаћење - рекла је аустријска министарка.
Прочитајте још:Амерички генерал: Копнене снаге треба поставити на границу са Русијом!Ево шта је Шешељ поручио демонстрантима за српско Косово у Чешкој, Пољској, Белгији и Словачкој!
Мустафа је казао да су институције Косова узнемирене због неубичајено великог броја илегалних емиграната. - Они треба да се врате својој земљи, на своја имања и куће, треба да наставе да раде на изградњи њихове будућности на Косову. Значајно је да се и њихова деца врате што пре у школе, како не би имали проблема у интеграцији у косовско друштво - рекао је Мустафа. Микл-Леитнер се данас такође састала и са председницом Косова Атифетом Јахјага. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА