Најновије

Исламска држава: Шаљемо пола милиона имиграната у Европу док не створимо хаос!

ТРИПОЛИ- Исламска држава запретила је да ће "Европу преплавити више од пола милиона миграната из Либије", и да ће то бити њихов "психолошки рат" против Запада.
Спремни на све: џихадисти Исламске државе (Фото: albabelyia.net)

Спремни на све: џихадисти Исламске државе (Фото: albabelyia.net)

Транскрипти телефонских разговора исламиста објављени су у Италији, чије тајне службе тврде да имају доказе да ИСИС планира да пошаље 500 хиљада миграната који би преплавили Европу. - Уколико Запад нападне Либију, исламисти ће остварити своје претње, будите сигурни у то - наводи се у извештају италијанске полиције. Имгранти ће у Европу прећи преко мора, у неколико хиљада чамаца. Уколико би успешно прешли на Стари континент, распоредили би се по највећим градовима и у њима постепено радили на изазивању немира. Са друге стране, милитанти који остају у Либији желе да учврсте своју позицију у овој афричког држави, а да након тога пређу Медитеран маскирани у избеглице, преноси британски "Телеграф". Италијански министар унутрашњих послова Анђелино Алфано изјавио је у понедељак да је Либија "апсолутни приоритет и да међународна заједница нема ни секунд времена за губљење". - Уколико милиција самопрокламованог исламског калифата буде напредовала брже него што се међународна заједница усагласи, нећемо успети да угасимо пожар тероризма у Либији. Ризикујемо егзодус без преседана - изјавио је Анђелино Алфано.
Прочитајте још:Зашто Путин не може да заборави Југославију? (ВИДЕО)Рањени украјински војник признао да је био присиљен да се бори (ВИДЕО)
Његова забринутост је разумљива, с обзиром да би Италија европска држава која би била прва на удару терориста из Либије. Више од 170.000 миграната ушло је у прошле године Италију након што су чамцима прешли Медитеран. Уколико се напад Исламске државе догоди, оствариће се предвиђање некадашњег председника Либије Моамера Гадафија, који је упозорио да ће Медитеран постати "море хаоса". Током свог последњег интервјуа, у марту 2011. године, Гадафи је предвидео да ће у блиској будућности медитеранске државе доживети "трагичну судбину". Само пет месеци касније, либијске опозиционе снаге, које је свесрдно помагао НАТО пакт, преузеле су власт у држави и на најсуровији начин погубиле некадашњег вођу на улици. Имајући у виду шта се догађало у Либији у протекле три и по године, која је од успешне земље постала згариште сиромаштва и терористичких обрачуна, изгледа да предвиђања Моамера Гадафија и нису тако далеко од истине. Извор: Блиц, Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА