Најновије

Кинеска банка појачава присуство у Србији

БЕОГРАД - Кинеска банка жели да појача присуство у Србији како би подржала локалне компаније, допринела билатералној економској и трговинској сарадњи између две земље и промовисала кинеске инвестиције, истакли су представници те банке током данашње посете Привредној комори Србије (ПКС).
Јуан (Фото: therealrevo.com)

Јуан (Фото: therealrevo.com)

Педставници Регионалног центра Кинеске банке за земље Централне и Источне Европе, са седиштем у Будимпешти разговарали су данас са секретаром Удружења за банкарство, осигурање и друге финансијске институције ПКС Браниславом Жуњић о намерама да прошире своје активности у Србији, саопштено је из асоцијације српске привреде. Жуњић је позитивно оценила опредељеност Кинеске банке да подржи кинеска улагања у Србији и захвалила на поверењу које су кинески представници указали ПКС, као институцији усмереној на пружање подршке свим активностима, које могу да допринесу јачању привредног потенцијала Србије. Кинеска банка је једна од највећих државних банака у НР Кини. Пре реформе банкарског система у тој земљи, основна специјалност су јој биле међународне финансије, док је после реформе проширила делокруг активности, који сада обухвата и инвестиционо банкарство.
Прочитајте још:Стрелков: Ако у Донбас уђу НАТО миротворци, Донбас ће завршити као Косово!
Регионални центар кинеске банке за земље Централне и Источне Европе са седиштем у Будимпешти успостављен је у децембру прошле године, непосредно после Трећег састанка шефова влада Кине и земаља Централне и Источне Европе, одржаног у Београду, са циљем да пружи подршку будућим пројектима Кине у земаљама региона. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА