Најновије

Меркел и Оланд: Урадићемо све што можемо да Грчка остане у Еврозони

ПАРИЗ - Немачка канцеларка Ангела Меркел поручила је данас да је потребна значајна дорада грчког захтева за помоћ кредитора, али и да ће Немачка учинити све што може да Грчка остане у еврозони, за шта се заложио и председник Француске Франсоа Оланд.
Ангела Меркел и Франсоа Оланд (Фото: salon.com)

Ангела Меркел и Франсоа Оланд (Фото: salon.com)

Меркелова је након састанка са Оландом у Паризу изјавила да је циљ Немачке од почетка дужничке кризе био да Грчка остане чланица европске монетарне уније. Она је додала да ће Берлин учинити све што је у његовој моћи да тако и буде, преноси агенција АП. Оланд је, такође, поручио да Грчка "мора да остане у еврозони" и да му није познат сценарио који подразумева излазак Атине из монетарне уније. Званични Берлин је јуче одбацио захтев Грчке за шестомесечно продужење програма помоћи, уз образложење да тај предлог не представља довољно добро решење, подсећа агенција.
Прочитајте још:Ево шта је Шешељ поручио демонстрантима за српско Косово у Чешкој, Пољској, Белгији и Словачкој!
"Ако говоримо о продужетку програма, морамо знати шта то тачно значи. Потребна је значајна дорада суштине њиховог захтева", поручила је Меркелова. Грчка је јуче затражила шестомесечни програм финансијске помоћи, искључујући буџетске мере повезане са постојећим програмом, у покушају да оконча несугласице са кредиторима, као и неизвесност у погледу останка у еврозони. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА