Најновије

Американци и Британци разматрају нове опције за активности НАТО-а

ПЕНТАГОН- Американци и Британци почели су да се договарају о ширењу и повећавању својих војних могућности. Упркос томе што САД за армију и ратове издвајају више него десетак осталих земаља које имају највеће војне буџете заједно.
Северно-атлантска алијанса (Фото: Nato Media Library)

Северно-атлантска алијанса (Фото: Nato Media Library)

Нови амерички министар одбране Ештон Картер и његов британски колега, Мајкл Фелон, телефонски су вечерас разговарали о „безбедносној ситуацији у Украјини”. Никакви детаљи њиховог разговора нису, наравно, били саопштени. Међутим, откривено је нешто што сасвим довољно говори: „У разговору двојице министара било је речи и о НАТО и о важности иновација у развоју савремених војних могућности”. У саопштењу Пентагона се наглашава да је то био први Картеров телефонски разговор откад је преузео министарску функцију од Чака Хејгела. Занимљиво је и да је Картер позвао Фелона из – авганистанског града Кандахара.
Прочитајте још:Немачки медији: Уколико Грчка изађе из еврозоне прелази на страну РусијеИнструктори из Британије: Украјинци не умеју да командују, а чак ни да пуцају!
Да оно о „развоју савремених војних могућности” није тек пука формулација, сведочи и наглашавање у саопштењу Пентагона да „Картер рачуна да ће ту важну дискусију са Фелоном наставити почетком марта” када британски министар допутује у посету САД. Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА