Најновије

Хејг: Британија неће слати оружје Украјини, јер ни до сада никоме нисмо слали!

ЛОНДОН – Британски државни секретар и председник парламента Вилијам Хејг искључио је данас могућност слања оружја Украјини, у време док се САД и европске земље све више залажу за наоружавање владе у Кијеву као вид додатног притиска на Русију у склопу покушаја решења украјинске кризе.
Вилијем Хејг (Фото: presstv.com)

Вилијем Хејг (Фото: presstv.com)

Хејг, који је до прошле године био британски шеф дипломатије, а и даље је веома близак премијеру Дејвиду Камерону, истакао је да би светске владе требало „веома пажљиво” да размисле о том потезу, пренела је агенција АФП. Актуелни британски министар спољних послова Филип Хемонд је почетком месеца изјавио да, иако влада у Лондону тренутно не разматра слање оружја Украјини, „задржавамо право да тај став касније размотримо”.
Прочитајте још:У току су борбе за Ширикино, и тенкови ДНР у нападу
Британија је досад већ слала војну опрему Украјини, попут лаких оклопних возила, али не и оружје. „Велика Британија не планира да шаље оружје Украјини. Наш приступ ни у једном оружаном конфликту последњих година није био да шаљемо оружје”, изјавио је Хејг за ББЦ. Он је нагласио да је дипломатско решење једини начин да се оствари напредак и упозорио да „морате веома пажљиво да размислите пре него што ћете послати додатне количине оружја на подручје у конфликту”. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА