Најновије

Исламисти из Сомалије прете Западу

МОГАДИШУ- Сомалска исламистичка група Ел Шабаб објавила је видео-снимак у коме позива на нападе радикализованих муслимана на западне тржне центре, укључујући "Mall of America", највећи амерички тржни центар смештен у Минесоти.
Терористи (Фото: almorakib.com)

Терористи (Фото: almorakib.com)

Амерички тржни центар у граду Блумингдејлу један је од тржних центара, чија имена Ел Шабаб у снимку наводи, поред Вест Едмонтона у Канади и Оксфорд стрита у Лондону, јавио је Фокс њуз, преноси Танјуг. Министар за унутрашњу безбедност САД Џеј Џонсон позвао је купце да буду на опрезу након што је америчка група SITE која прати активност џихадиста на Интернету открила видео снимак, пренео је АФП. "Рекао бих да уколико неко планира да данас иде у 'Mall of America', требало би да буду посебно опрезни", рекао је Џонсон за Си-Ен-Ен. На видео-снимку, група Ел Шабаб подсећа на напад на тржни центар "Вестгејт" у Најробију 2013. у коме је убијено више од 60 људи, а затим један од маскираних екстремиста поручује да би мете сличних напада могли да буду тржни центри у САД, Канади и Британији.
Прочитајте још:Немачки медији: Уколико Грчка изађе из еврозоне прелази на страну РусијеИнструктори из Британије: Украјинци не умеју да командују, а чак ни да пуцају!
На снимку је приказана фотографија највећег тржног центра у САД, заједно са ГПС кординатама. У "Mall of America" наводе да су као одговор појачали безбедност. Група Ел Шабаб преузела је одговорност за напад на један хотел у сомалској престоници у петак у коме је убијено 25, а рањено 40 људи. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА