Најновије

Немци прете: Маријупољ је црвена линија!

БЕРЛИН- Шеф немачке дипломатије Франк Валтер-Штајнмајер упозорио је Русију против даље ескалације конфликта у Украјини и истакао да би напад проруских снага на лучки град Маријупољ било јасно кршење међународно договореног мировног споразума.
др Франк-Валтер Штајнмајер (Фото: Munich Security Conference)

др Франк-Валтер Штајнмајер (Фото: Munich Security Conference)

Штајнмајер је рекао новинарима током посете Кенији да из Украјине стижу "противречне поруке" и да извештаји о напредовању проруских снага ка Маријупољу још нису потврђени. Међутим, недавно је француски председник Франсоа Оланд, након заједничке конференције за новинаре са немачком канцеларком Ангелом Меркел, изјавио да није могао да потврди присуство руске војне опреме у источној Украјини. Ипак, Штајнмајер је у интервјуу за сутрашње издање немачког дневника "Билд", казао да би "напредовање ка Мариупољу било јасно кршење споразума (из Минска)". Упитан где за њега леже црвене линије у украјинском конфликту, Штајнмајер је рекао да су оне исцртане у споразуму из Минска, пренео је АФП.
Прочитајте још:Немачки медији: Уколико Грчка изађе из еврозоне прелази на страну РусијеИнструктори из Британије: Украјинци не умеју да командују, а чак ни да пуцају!
Штајнмајер је казао да постоје "први знаци" који би могли да воде "до извесног попуштања", укључујући размену заробљеника, као и спремност за повлачење тешког наоружања на кључним тачкама. Проруске снаге морају да обуставе војну активност, рекао је Штајнмајер и додао да је "задатак Москве да на њих изврши додатни притисак". Извор: Srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА