Најновије

Посланик Сиризе: Нова влада је преварила бираче и сада попушта ЕУ!

АТИНА - Посланик Сиризе Манолис Глезос критиковао је данас владу у Атини због споразума потписаног између Грчке и њених европских партнера, уз оцену да промена речи не значи промену ситуације.
Сириза (Фото: syriza.net.gr)

Сириза (Фото: syriza.net.gr)

"Преименовање тројке у институције, меморандума у споразум и зајмодаваца у партнере, као што преименујете рибу у месо, не значи промену претходне ситуације", написао је Глезос у чланку објављеном на веб сајту Покрет активних грађана, пренела је АНА. То не мења гласове бирача од 25. јануара који су гласали за оно што је Сириза обећала: крај мера штедње, меморандума и тројке, истакао је Глезос. "Месец је прошао и обећање још није претворено у акцију. То је срамота, права срамота", рекао је Глезос, извињавајући се грчким грађанима јер је сарађивао у тој илузији и позвао их да реагују пре него што буде прекасно. "За почетак, не сме бити компромиса између угњетених и угњетавача, као између роба и освајача, једино решење је слобода", додао је Глезос.
Прочитајте још:Пажња: Украјинци отпочели „антитерористичку“ операцију у Харкову!Словачка од ЕУ тражи да укине санкције Русији!
Коментаришући чланак грчког посланика извори из владе су рекли да је "могуће да Манолис Глезос није добро обавештен о тешким преговорима који и даље трају", а који су усмерени на "обнову достојанства грчког народа". Глезос (93), грчки политичар и писац, учесник Другог светског рата, био је кандидат Сиризе на изборима за Европским парламент 25. маја 2014, а изабран је са више гласова, преко 430.000, него било који други кандидат у Грчкој. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА