Најновије

Словачка од ЕУ тражи да укине санкције Русији!

БРАТИСЛАВА- Словачки премијер Роберт Фицо изјавио је да примирје у Донбасу треба подржати ублажавањем санкција уведених против Москве.
Русија и ЕУ (Фото: alexandrelatsa.ru)

Русија и ЕУ (Фото: alexandrelatsa.ru)

Учествујући у тв-дебати у емисији националне телевизије „5 до 12”, Фицо је нагласио: „Уверен сам да је примирје које је достигнуто на истоку Украјине неопходно подржати постепеним ублажавањем неких санкција уведених против Русије”. Председник владе Словачке открио је да ће о овој „теми” разговарати са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровом који треба да у Братислави присуствује (почетком априла) прослави 70-годишњице њеног ослобађања које су извеле јединице совјетске армије. Фицо је прецизирао да, по његовом мишљењу, треба почети од укидања санкција уведених против „неких физичких лица држављана Русије”. Па подвукао: „Неки руски политичари због санкција немају прилику да посећују земље ЕУ и САД, а то сужава могућности за дијалог”.
Прочитајте још:ПАЖЊА: Јапан креће да извози пиринач из регије око хаварисане нуклеарке Фукушима
Фицо је указао да западне санкције и руске контрасанкције наносе штету и економији његове земље и да се због тога доста словачких фирми нашло у тешкој ситуацији и да је „много људи изгубило посао”. „Разумем да ситуација изискује жртве, али имам право да изнесем свој став... Јер, да ли је увођење санкција на било који начин утицало на позицију Русије? Као и досад, тврдим: нимало!”. Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА