Најновије

Сутра дан жалости у Харкову ухапшене 4 особе због експлозије

КИЈЕВ - У Харкову је сутра дан жалости због погибије две особе настрадале у експлозији током марша у том граду, посвећеног годишњици збацивања бившег украјинског председника Виктора Јануковича, објавио је данас градоначелник Генадиј Кернес.
Харков и околина, фото: Политика плус

Харков и околина, фото: Политика плус

Заставе на зградама ће бити спуштене на пола копља, а сви догађаји забавног карактера отказани, пренела је агенција Тас с. Најмање две особе су погинуле, а девет је повређено током марша у Харкову. Секретар украјинског Савета за националну безбедност и одбрану Александар Турчинов је саопштио да је после експлозије покренута антитерористичка операција и да су ухапшене четири особе за које се сумња да су организовале напад. Код њих је, како је додао, пронађено и оружје. Украјинско министарство унутрашњих послова је раније саопштило да је међу повређенима и један полицајац. Регионални тужилац Јури Данилченко рекао је да је у питању "бомба кућне израде напуњена шрапнелом, која је била смештена у пластичну кесу и сакривена у снегу поред пута".
Прочитајте још:Немачки медији: Уколико Грчка изађе из еврозоне прелази на страну РусијеИнструктори из Британије: Украјинци не умеју да командују, а чак ни да пуцају!
Према једном од очевидаца, како је известио украјински ТВ канал "Хромадске" експлозија се догодила одмах пошто је колона демонстраната кренула ка централном Тргу независности. Портпаролка локалне полиције Наталија Закарова је изјавила да ће бити покренута истрага о могућем "терористичком нападу". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА