Најновије

Тренд: Девојчице бомбаши самоубице

АБУЏА- Девојчица, за коју се верује да није старија од осам година, умрла је након што је била приморана да изведе самоубилачки напад у Нигерији, јавио је Ројтерс.
Фото: Јутјуб принтскрин

Фото: Јутјуб принтскрин

У експлозији је погинуло још 7 људи, а 19 је рањено. Верује се да је за напад одговорна терористичка организација Боко Харам, пренела је Раша тудеј. Напад се догодио на пијаци у граду Потискум на североистоку земље. Бомба је детонирана док је девојчица са екплозивом стајала близу контроле на уласку у пијацу. Према првим извештајима број погинулих било је пет плус бомбаш самоубица, али су медицински извори из државне болнице у Потискум потврдили да су још двоје повредјених касније преминуло. Иако до сада нико није преузео одговорност за овај напад, верује се да је повезан са џихадистичком групом Боко Харам, која је недавно користила децу за самоубилачке нападе у Нигерији. У јануару је на пијаци у граду Маидугури десетогодишња девојчица даљински дигнута у ваздух и том приликом страдало је најмање 20 људи. Нигеријски председник Гудлак Џонатан признао да је његова влада, на почетку, потценила исламисте групе Боко Харам која је окривљена за овај, као и за претходне нападе. Најновији напад указује на озбиљне безбедносне изазове са којима се суочава Нигерију у периоду уочи председничке и парламентарне изборе 28. марта, мада је у замаху помоћ Абуџи из суседног Чада, Камеруна и Нигера.
Прочитајте још:Мистериозна православна црква привлачи милионе (ФОТО, ВИДЕО)ЛАЗАНСКИ: Хрватски добровољци уз Кијев, српски уз Донбас
Извор: Танјуг, Б 92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА