Најновије

Чешка: У пуцњави убијено 9 особа

ЗИЛНА- Укупно девет особа, укључујући и нападача, убијено је у пуцњави у месту Ухерски Брод код Злина у Чешкој. Званичници истичу да није реч о терористичком нападу већ о чину појединца који је имао психичке проблеме.
(Илустрација) Фото: pakistantoday.com

(Илустрација) Фото: pakistantoday.com

За сада неидентификовани нападач пуцао је на госте ресторана у Ухерском Броду и том приликом убио осам особа, пре него што су га полицајци "неутралисали", јављају чешки медији. Чешки специјалци су, одмах након пуцњаве, опколили читав крај око ресторана и убрзо неутралисали нападача чији идентитет још није обелодањен. Нападач је, наводно, испалио више од 25 метака. Један од сведока, који се у тренутку напада налазио у тоалету, рекао је да је у том пабу било 20 људи. Огласио се и државни тужилац Роман Кафка који је рекао да нападач није раније кажњаван и да није долазио у сукоб са законом. Истакао је да се као мотив проверава лична несрећа. Кафка је потврдио да је и нападач мртав, али није желео да саопшти да ли је на крају извршио самоубиство, како су навели медији, или је погинуо када је у ресторан упала полиција. "Не желим да сада нагађам какав је мотив. Проверавају се лични разлози", казао је тужилац. Виновник масакра, какав Чешка не памти, пре него што се упутио да побије непознате људе који су мирно ручали, позвао је приватну телевизију Прима. Жалио се да га "сви шиканирају, а власти његове проблеме не решавају", те зато наоружан држи таоце и затражио је да телевизија пошаље своје екипу на главни градски трг, преноси Бета. Он међутим није прецизирао где се налази.
Прочитајте још:Орбан тражи гасовод преко Србије до остатка ЕвропеНавијачи Црвене звезде, Партизана, Рада и Војводине добровољци у Новорусији!
"По гласу се чуло да су му потонуле све лађе", рекао је медијима новинар Петр Лебдушка. Премијер Чешке Бохуслав Соботка назвао је данашњи масакр у ресторану великом трагедијом и затражио од министра унутрашњих послова Милана Хованеца да лично надгледа истрагу. Министар Хованец стигао је на место несреће а претходно је саопштио да се не ради о терористичком нападу, већ о чину појединца. Градоначелник Ухерског Брода казао је након пуцњаве да је тај старији Чех имао психичке проблеме. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА