Најновије

МИСТЕРИЈА: Изнад Париза ноћу лете непознати дронови

ПАРИЗ - Најмање пет беспилотних летилица (дронова) примећено је да током ноћи лети изнад централног дела Париза, саопштио је данас извор из француских снага безбедности, наводећи да полиција није могла да утврди њихове операторе.
Париз (Фото: globeimages.net)

Париз (Фото: globeimages.net)

У раним јутарњим часовима први је виђен дрон у непосредној близини Америчке амбасаде у Паризу, затим изнад Ајфеловог торња, Трга Конкорд и Војног музеја. „То би могла да буде координирана акција, али ми то не знамо за сада. Урадили смо све да лоцирамо и ухватимо операторе, али они нису пронађени”, навели су неименовани извори блиски истрази, пренела је агенција АФП. Агенција подсећа да је у Француској виђено низ перформанса „мистериозних дронова” у последњих неколико месеци.
Прочитајте још:СЛОМЉЕНИ: Ципрасова екипа постепено одустаје од предизборних обећања…
Пре месец дана, 20. јануара дрон је, на кратко, прелетео председничку палату у Паризу, док је још око 20 дронова раније виђено како лете изнад француских нуклеарних електрана. Међутим до данас, они се никада нису појавили у толиком броју током једне ноћи, наводе исти извори. Француски закон забрањује мале, цивилне трутова у областима као што су нуклеарна постројења које су заштићена зоном забране летова у радијусу од 2,5 километра и на висину од 1.000 метара. Упркос подизању степена безбедности због ризика од исламистичких напада у Француској, локална полиција, до сада, није била у стању да идентификује ко стоји иза активности са дроновима, мада стручњаци тврде да такве мале беспилотне летелице не би изазвале претњу у случају пада на објекте. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА