Најновије

Хип-хоп мјузикл „Лоша копија живота“ пред Новосађанима

НОВИ САД - Реп мјузикл “Лоша копија живота”, који осликава начин изражавања младе хип-хоп генерације, оне која не прихвата правила данашњег живота и популарности, премијерно је приказан два пута у Великој сали Културног центра Новог Сада. Посебно снажан тон овом мјузиклу дале су композиције иза којих стоји талентовани„Скај Виклер“, које су заокружиле овај несвакидашњи начин трансформације класичног мјузикла у нешто сасвим ново.
Фото: kcns.org.rs

Фото: kcns.org.rs

Сјајан текст МиленеДеполо исказан кроз режију БошкаЂорђевића и преформанс Светозара Крстића и Небојше Громилића уз седам играча и глумце Милорада Капора, Тање Пјевац, ЕрвинаХаџимурезића и МаркаВасиљевића,одушевио је Новосађане приуштивши им јединствени музичко-сценски доживљај. Све је почело од редитеља БошкаЂорђевића и саветнице градоначелника НовогСадаза културу ТијанеДелић, са жељом да млади у што већем броју почну да долазе у позориште. -У разговору и причи у вези са мјузиклом, дошли смо до идеје да у представи употребимо хип-хоп музику, јер је она један од стилова данашњег живота младих који их мотивише-рекао је Ђорђевић додавши да осим што је овај мјузикл намењен тинејџерима, он шаље и јасну поруку-треба бити свој и борити се за циљеве у које верујете. Свакодневница некад није толико суморнадок јој се не погледа у очи.Када у борби са о лако усвојеним системом вредности погнемо главу у знак предаје, на сцену ступа млада генерација која је спремна да иде “главом кроз зид” само да би променила данашњицу коју са горчином назива “Лоша копија живота”. Саветница градоначелника Новог Сада задужена за културу Тијана Делић рекла је да јој је изузетно драго што је овај мјузикл премијерно приказан у Културном центру Новог Сада, и да се нада да ће он на неки начин раздрмати НовиСад и младе људе. Мјузикл “Лоша копија живота” представља реплику једног друштва у којој се свако у публици може пронаћи.Композиције које су овом делу дале снажан тон урадио је Скај Виклер, који је нестрпљиво и са посебним узбуђењем чекао почетак представе. -Било је занимљиво радити на овом пројекту, јер су ово ствари кроз које сам ја пролазио пре 15 година. Прилагодио сам композиције генерацији која данас слуша ову врсту музике, и надам се да ће оне оправдати очекивања- истакао је„Виклер“ пред почетак премијере пожелевши глумцима да “сломе ногу”. „Лоша копија живота“ биће репризирана 26.фебруара у Културном центру Новог Сада.
Прочитајте још: Никита Михалков снима филм о Србину, жртви трговине органима на КосовуТасовац одлучио да се промени име Народни музеј у Народни музеј Србије
Извор: Правда/Марија Гојковић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА