Најновије

САД тражи детаље од Грчке о новом плану реформи

АТИНА – Сједињене Америчке Државе придружиле су се апелима да грчка влада пружи додатне детаље везане за нови план реформи, нарочито у погледу тога како планира да покрије финансијски мањак у 2015. години.
Бела Кућа (Фото: 2il.org)

Бела Кућа (Фото: 2il.org)

У саопштењу америчке амбасаде у Атини се наводи да је висока функционерка Стејт департмента, Аманда Слоат, која је ове недеље боравила у Атини, упутила честитке грчким колегама јер су обезбедили четворомесечно продужење програма помоћи, преноси агенција Франс прес. „Слоатова је поручила да је важно да Грчка пружи додатне детаље везане за свој програм реформи, називајући га основом за тражење веће флексибилности од грчких кредитора”, наводи се у саопштењу америчке амбасаде. Нешто раније, немачка канцеларка Ангела Меркел је грчки предлог реформи окарактерисала као добру полазну тачку, док су Међународни монетарни фонд и Европска централна банка изразили извесне резерве.
Прочитајте још:ВЕЛИЧАНСТВЕНО: Војна моћ има једно име – Русија! (ВИДЕО)
Немачки парламент је данас великом већином гласао за одобрење четворомесечног продужења програма финансијске помоћи Грчкој. Гласање у Бундестагу било је последња велика препрека коју је требало прескочити за коначно одобрење четворомесечног програма финансијске помоћи за Грчку. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА