Најновије

Како данас изгледа служење војног рока у Србији?

БЕОГРАД - Нема тог грађанина Србије који бар једном није преврнуо очима када његови стари по стоти пут развежу причу из војске о "оном воднику који га је узео на зуб" или војничком пасуљу који се дуго памти и далеко чује, уз опаску "не би ти то, мој синко, издржао ни пет дана".
Војска (Фото: Вс.рс)

Војска (Фото: Вс.рс)

Питали смо Војску колико се данас добровољно служење војног рока разликује од оног из времена наших очева. И изненадили се. - Војнички живот у јединицама се није битно изменио. Војнички дан има прецизан распоред, како би се време максимално искористило, па се тачно зна кад почиње и завршава обука, кад је време за доручак, ручак и вечеру, а када се излази у град. Радни дан почиње у 6 часова, а после буђења следи јутарња фискултура, мајор Бојан Миливојевић из Команде за обуку. Да би тренинг младићима и девојкама лакше пао помаже и "оружје" са јаком детонацијом - војнички пасуљ. - Војска Србије није се одрекла традиционалног војничког пасуља. Јеловник по којем се спремају оброци је разноврстан, прилагођен различитим укусима и у складу са таблицама калоријских вредности и напорима којима се војници излажу. Ипак, добар укус војничког пасуља заслужан је за то да је на неки начин он и даље симбол војничког живота - рекао је Миливојевић.
Прочитајте још:

ГАШИЋ: Заштитник грађана ће добити оно што је тражио!

Није само чинија чорбастог нешто чему се данашњи војници радују, данас је то и фамозни Фејсбук. Али уз врло пажљиву стратегију. Извор: 24сата.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА