Најновије

Шта ће Душану Бајатовићу гинеколог?!

БЕОГРАД - Душан Бајатовић, директор „Србијагаса“, кренуо је у потрагу за гинекологом за жене запослене у његовом предузећу. Ако вам ово делује смешно, да ли вас забавља чињеница да ћете његов наум платити 2,9 милиона динара?
Душан Бајатовић (Фото: Медија центар)

Душан Бајатовић (Фото: Медија центар)

Наиме, „Србијагас“ је расписао тендер за „специјалистички преглед за жене“, објављено је на њиховом сајту, и за ту услугу спремни су да дају 2,9 милиона динара из џепа пореских обвезника. Тај исти „Србијагас“ је, узгред, највећи губиташ међу јавним предузећима - има дуг од 1,2 милијарде евра, а систематски гинеколошки преглед може да се уради бесплатно у дому здравља! С друге стране, све и да даме из овог ЈП не желе да се гужвају по државним ординацијама, како многе од њих имају плате изнад просека, могу себи да приуште преглед у приватној ординацији.
Прочитајте још:

Вучић се састао са Србима са КиМ због смене Јаблановића

Према условима тендера, тражена је услуга комплетног гинеколошког прегледа, УЗ дојке или мамографија. - Понуђач мора да има минимум један гинеколошки сто, мамограф, ултразвучни апарат, најмање двоје специјалиста гинеколога акушера и једног радиолога специјалисту. Прегледи се обављају у Новом Саду, по најмање 10 жена дневно, а понуђач је дужан да изда извештај с препоруком за даље лечење и да га достави свакој жени понаособ - наводи се у документацији, док се у „Србијагасу“ перу да је тендер одобрила Влада. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА