Најновије

Група универзитетских професора подржала Алтернативу за Србију

НОВИ САД - На конференцији за штампу Алтернативе за Србију у Новом Саду подршку платформи Алтернативе дала група професора из технолошко-металуршке области. На конференцији за штампу своју формалну подршку дали су професор др Томислав Тришовић, мр Владимир Павићевић и др Светомир Милојевић.
Милојевић, Паровић и Павићевић (Фото: Трећа Србија)

Милојевић, Паровић и Павићевић (Фото: Трећа Србија)

Уводну реч имао је председник Мирослав Паровић који је истакао да је ово важна подршка Алтернативи за Србију јер теоријско и практично знање које носе ова три професора може да помогне у циљевима које је пред себе поставила Алтернатива за Србију. У свом обраћању, мр Владимир Павићевић са Технолошко-металуршког факултета у Београду нагласио је да свеукупно стање у Србији није добро и да га морамо мењати домаћим снагама. Износећи податке о лошој економској ситуацији, указао је на узроке такве ситуације и могућа решења. Мр Владимир Павићевић поред свог рада на Технолошко-металуршком факултету у области животне средине, истиче се својом активношћу кроз хуманитарни рад, пре свега на Косову и Метохији са студентском организацијом Уједињена Србија са Универзитета у Београду. Доцент др Светомир Милојевић који предаје на Агрономском факултету у Чачку и Факултету техничких наука у Косовској Митровици истакао је да је потребна комерцијализација домаћих производа и да је он поред свог академског ангажмана познат по својим приватним иницијативама у промоцији домаћих производа, а пре свега српског бренда ракије. Милојевић се поред овога у свом говору осврнуо и на учинке „болоњског процеса“ у српском образовању за које је оценио да су довели до свеопште деградације образовног система. Професор др Томислав Тришовић са Агрономског факултета у Чачаку је дадао да се посебно мора радити на технолошком развоју јер је то наша шанса да постанемо конкурентни. У свом излагању професор Тришовић се захвалио Трећој Србији што је покренула окупљање око платформе под називом Алтернатива за Србију јер је то нужност и потреба Србије у овом тренутку.
Прочитајте још: Хашки суд сад гони најближе Шешељеве сараднике Вјерицу Радету и Немању ШаровићаВјерица Радета: На потезу је режим, ја сам спремна!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА