Најновије

Прети ли нам ускоро Трећи светски рат?

Застрашујуће је и размишљати о масовном крвопролићу које се догодило током Првог и Другог светског рата. Међутим, у ближој будућности суочићемо се с Трећим светским ратом, који ће врло вероватно бити пуно гори од претходна два, пише портал WHO.
Фото: wpapers.ru

Фото: wpapers.ru

Хладни рат између Русије и САД-а постао је забрињавајући проблем у међународној политици 2015. године. Недавно је руски председник Владимир Путин потписао и покренуо нову руску војну доктрину која подстиче експанзију руских нуклеарних одбрамбених система у Европи. Темељит ће се на заједничким одбрамбеним пројектима с Индијом, Кином и осталим државама. Михаил Горбачов, бивши вођа Совјетског Савеза, упозорава да би се криза у Украјини могла претворити у Трећи светски рат који ће се водити нуклеарним оружјем САД-а и Русије, преноси Inquisitr. Генерал пуковник Леонид Ивашов, бивши члан руског здруженог штаба изјавио је у интервју: "Морамо у свом циљнику држати амерички териториј да у случају рата одмах можемо реаговати; требало би циљати Банку Федералних Резерви. Шалим се, наравно. Међутим, има нешто и истине у овој шали, правило је да финансијски олигарси започињу сваки рат. " Ивашов је предложио да Министарство спољних послова крене на "борбени задатак" против САД-а како би "оштетила америчку финансијску инфраструктуру". Изјавио је: "Бинго! Имају у својим циљницима амерички териториј, а тога се Американци највише боје. Инвестирају јако пуно новаца у противракетну одбрану али не иу одбрану у случају рата на своме тлу. Врло радо ратују широм света, осим на свом тлу. Морамо пронаћи снаге да покренемо групу која ће, у случају агресије на Русију, деловати на подручју САД-а. То би био прави фактор одвраћања пажње. Министарство спољних послова изјавило је да Оружане снаге Руске Федерације и руско Министарство одбране већ раде на томе. " Ивашов је открио да су нуклеарна оружја у фокусу Русије. Залихе руских нуклеарних оружја су нарасле док америчке нису. У "новој" америчкој директиви из 2003. године, амерички војни фокус је у лоцирању високопрецизних АЕГИС балистичких ракета. Ивашов је изјавио: "Американци планирају да униште наше преостале балистичке ракете у њиховом лету. Након тога, системи АЕГИС ће онемогућити бојеве главе. Американци чине све што је у њиховој моћи да обезвриједе руски нуклеарни потенцијал. Лако могу и успети." Ивашов изјављује да је САД и даље технолошки јача од Русије, аи да је велик број руских суседа под "америчким нуклеарним кишобраном".
Прочитајте још:Командни центри НАТО на руским границамаМеркелова и Оланд стигли у Кремљ, почели разговори „у шест очију“
Извор: Агенција ВЛМ, dnevnik.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА