Најновије

Французи ухапсили 6 џихадиста

ПАРИЗ - У југозападној Француској је данас притворено шест особа осумњичених за екстремизам, што је друга акција у последњих пет дана, са циљем да се разбије мрежа радикалних муслимана који шаљу борце на страна ратишта.
Полиција на улицама Париза (Фото: www.special-ops.org)

Полиција на улицама Париза (Фото: www.special-ops.org)

Према саопштењу портпарола министарства унутрашњих послова Пјера-Анрија Брандеа, особе ухапшене око Албија и Тулуза су осумњичене за финансирање мрежа џихадиста које регрутују младе за борбу у Сирији или Ираку, преноси АП. Хапшење је обављено по налогу антитерористичких судија које истражују случај финансирања терористичке активности, саопштило је министарство. Прошлог уторка у региону Париза и Лиона је ухапшено осам особа, од којих су петорици уручене прелиминарне оптужнице, док су четворица задржана у притвору. Још се не зна да ли су данасња хапшења у склопу исте истраге. Такође нема ни информација о томе да ли су данашња хапшења у вези са прошломесечним нападима у Паризу у којима је било 20 жртава, укључујући тројицу нападача.
Прочитајте још:Нови руски С-400 превазилази све претходне системе Русија гради војну базу на Кипру!
Крајем јануара полиција је у градићу Линел, на југу Француске, ухапсила пет особа. Из Линела је у борбу у Сирију и Ирак упућено двадесетак људи, од којих су шесторица тамо погинула. Француска међу европским земљама има највише становника који су се придружили џихаду, најчешће у редовима групе Исламска држава. До средине децембра у борбе у Сирији се запутило 1.200 француских грађана. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА