Најновије

Кинески гигант Алибаба пласира руске производе!?

МОСКВА – Кинески интернет трговац Алиекспрес, који послује у оквиру Алибаба групе, планира да продаје у Кини робу произведену у Русији, пренео је Тас.
Алибаба - матични бренд сервиса Алиекспрес

Алибаба - матични бренд сервиса Алиекспрес

Како је рекао директор за развој пословања Алиекспреса у Русији и Заједници Независних Држава (ЗНД) Марк Завадскиј, сада се воде преговори с руским партнерима. У Кини постоји велико интересовање за квалитетне стране производе. Руски произвођачи имају потенцијал да заузму простор између (скупе) европске робе и јефтиније кинеске, указао је он. Преговори се воде, како с произвођачима, тако и са трговцима, укључујући и велике државне мреже, објаснио је Завадскиј новинарима. Детаљи пројекта се још разрађују, али постоји идеја да се он реализује на кинеској онлајн трговачкој платформи Тмал Голобал, која такође припада Алибаби.
Прочитајте још:Гугл направио наруквицу за рано откривање рака
На пример, на Тмалу је регистрован амерички трговац Костко, други у свету после Волмарта, казао је Завадски. Он је упозорио да немају сви произвођачи оперативне и финансијске могућности да изађу сами на кинеско тржиште. То захтева одређена улагања. Трговац може да обухвати неколико произвођача и да заједно изађу на то тржиште. Раније је Алиекспрес потписао споразум о сарадњи с руским превозником СПСР експрес, који ће бити коришћен за доставу робе Алиекспреса. Очекује се да ће центрар примати до 20.000 наруџбина месечно, а рок испоруке ће бити шест до осам дана. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА