Најновије

Фанатизам: Боко Харам изазива противнике у региону да дођу у Нигерију

КАНО - Вођа Боко Харама Абубакар Шекау обећао је у новом видео снимку објављеном данас да ће поразити регионалне војне снаге које се боре против те екстремистичке групе на североистоку Нигерије, у суседним Нигеру и у Камеруну.
Илустрација (Фото: АФП принтскрин)

Илустрација (Фото: АФП принтскрин)

"Ваш савез не води ничему. Сакупите све ваше оружје и нападните нас, само напред, добро сте дошли", изјавио је он у 28-минутном видео снимку објављеном са још два снимка на Јутјубу. Трупе из Чада, Камеруна и Нигера пружају подршку војсци Нигерије последњих неколико дана у борби против ове екстремистичке групе чији напади прете да се прошире и на суседне земље. Боко Харам има упориште у североисточној Нигерији. Борци Боко Харама извели су током ноћи нови напад на југоисточни нигеријски град Дифу, близу границе са Нигером, у коме су покушали да упадну у затвор, јавили су хуманитарни извори. Према наводима једног од извора била је жестока размена ватре у Дифи а други извор је рекао да напад на затвор није успео и да су екстремисти потиснути.
Прочитајте још:Војска Новорусије стигла до центра Дебаљцева!ЕУ изгубила 21 милијарду евра због санкција Русији
Један новинар је рекао да се чула размена ватре од поноћи до око осам сати ујутро по локалном времену и да се ради о доста смелом нападу бораца Боко Харама. Рекао је да се у нападнутом затвору налазе осумњичени чланови Боко Харама. Боко Харам је град Дифу напао јуче као и у петак. Парламент Нигера данас треба да одобри ангажовање трупа те земље у борбама против Боко Харама у суседној Нигерији, заједно са војскама Чада и Камеруна. Извор: Srbijadanas.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА