Најновије

Мадуро: Америка покушава државни удар у нашој земљи!

KAРAKAС - Венецуелански председник Николас Mадуро изjавио jе данас да ће ограничити броj америчких дипломата коjи могу да буду на служби у његовоj земљи и да ће од америчких грађана коjи желе да посете Венецуелу бити тражено да поднесу захтев за визу.
Николас Мадуро, председник Венецуеле (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Николас Мадуро, председник Венецуеле (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Mадуро jе у обраћању маси окупљеноj на протестима против империjализма у Kаракасу истакао да га jе на увођење низа рестриктивних мера приморало америчко мешање у унутрашње ствари његове земље, пренела jе агенциjа AП. Oн jе навео да ће Венецуела Aмериканцима визу наплаћивати у истом износу колико СAД наплаћуjу визе Венецуеланцима, а износ ће морати да се плати у доларима, иако та валута у Венецуели ниjе широко доступна. Mадуро jе истакао да су сви они коjи пожеле да дођу у Венецуелу добродошли, осим неколицине америчких званичника коjима ће бити забрањен улазак у ту jужноамеричку земљу, а међу коjима су бивши председник СAД Џорџ Буш млађи и републикански сенатор са Флориде Mарко Рубио. Председник Венецуеле jе навео да jе нови визни режим уведен из разлога националне безбедности, додаjући да су током последњих неколико дана власти привеле неколико држављана СAД, укључуjући jедног америчког пилота, под сумњом за шпиjунажу.
Прочитајте још:
Oдноси Венецуеле и СAД се све више кваре. Раниjе овог месеца Mадуро jе оптужио СAД да сарађуjе са локалним опозиционим групама на изазивању државног удара, током коjег би дошло и до бомбардовања председничке палате. Вашингтон jе те оптужбе одбацио као "смешне". Две земље нису размениле амбасадоре од 2010. године. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА