Најновије

Прозвали су је Багира- црни пантер: Прва Српкиња добровољац распоређена у Дебаљцеву

ДОЊЕЦК - Претходних дана у медијима се појавила фотографија прве Српкиње која је као добровољац приступила снагама Новрусије. Снајпериста Дејан Берић испричао је за Правду пар детаља о њеном доласку у Новорусију.
Багира и Дејан Берић (Фото: Фејсбук)

Багира и Дејан Берић (Фото: Фејсбук)

Берић каже да су руски борци новопридошлој Српкињи  дали назив Багира. Багира је иначе црни пантер из "Књиге о џунгли". -  Дуго сам је одговарао да не долази овде, ипак није рат да девојку, али је тврдоглава као и сваки Србин. Села је у авион и долетела.  Налази се у доброј јединици где није једина девојка. Она има 27 година и Руси су се одмах заљубили у лепоту и акценат, а да не причам о томе колико су задивљени одлучношћу да дође овде - каже Берић. Берић каже да Србија треба да буде јако поносна на Багиру. - Искрено жао ми је што је дошла јер је ово тежак живот и за много снажније али опет се показује да у рату није најважнија физичка снага него то колико је човек јак психички. С друге стране поносан сам што је једна Српкиња узела учешће у одбрани народа од повампиреног фашизма. Она је из уже Србије и дошла је овде да помогне колико је могуће - објашњава он.

Помозите деци Донбаса

Снајпериста Дејан Берић покренуо је још једну у низу хуманитарну акцију за помоћи народу Новорусије. Он је до сада извео више успешних акција у којима је набављена храна и лекови за угрожене становнике. Урађена је и акција дељења пакетића деци у Доњецку, као и неколико тура помоћи за хранитељску породицу која збрињава децу без родитеља. Сви који желе да пошаљу помоћ могу то учинити путем Вестерн униона на име Дејан Берић - Ростов на Дону. Број телефона је  +79207000720. Берић најављује да ће, као и сваког пута до сад, објавити имена свих донатора као и пуни извештај шта је купљено и коме су средства отишла.
Он каже да је Багира већ укључена у ратна дејства и да је добила прве похвале од команданта. - Кад смо били у Дебаљцеву већ је знала коме треба помоћи од старијих особа. У близини њихове куће где живе је обишла све старије и понудила помоћ колико је могла. Кад смо прошетали било је лепо видети како је људи грле са сузама у очима, срећни су што им помаже. Видела је и лошу страну, лешеве по целом граду који се још увек скупљају, али то је саставни део рата и треба бити спреман  - каже Берић.
Прочитајте још:Песма о снајперисти Дејану Берићу: Непријатељ дрхти јер не дрхти му рука (ВИДЕО)ЕСКАЛАЦИЈА: Штаб армије ДНР известио о борбама на свим деловима фронта
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА