Најновије

Варуфакис: Нећемо имати милости

АТИНА – Грчки министар финансија Јанис Варуфакис обећао је данас да „неће имати милости” у борби против утаје пореза, што је једна од мера које левичарска грчка влада спроводи у покушају да доведе у ред своје финансије и избегне потребу да тражи трећи пакет помоћи.
Јанис Варуфакис (Фото: tjournal.ru)

Јанис Варуфакис (Фото: tjournal.ru)

„Нас интересују они који имају новац, али никад нису плаћали порез. Они су наша мета и према њима нећемо имати милости”, изјавио је Варуфакис за телевизијску станицу „Скај”, пренела је агенција АФП. „Део је наше патриотске дужности да плаћамо порезе”, истакао је он и додао да је једна од предвиђених мера наплата једнократног пореза на богатство. „Одлучни смо да избалансирамо наш буџет. Ако будем морао да уведем ванредне порезе, то ћу и учинити, али ће он погодити само оне који могу да га плате. Нећемо узимати новац од људи који једва преживљавају”, истакао је Варуфакис.
Прочитајте још:Амерички амбасадор на место погибије Њемцова однео украјинску заставу
Странка грчког премијера Алексиса Ципраса Сириза је прошлог месеца добила изборе на основу обећања да ће укинути болне мере штедње, уведене у замену за два пакета помоћи које су Грчкој 2010. и 2012. одобрили међународни кредитори, у укупној вредности од 240 милијарди евра. Ципрас је синоћ негирао да ће Грчкој бити потребан још један пакет међународне помоћи. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА