Најновије

Ципрас: Платићемо своје дугове, али Немачка да нам плати ратну одштету!

ATИНA - Левичарска грчка влада тврди да Немачка ниjе у пуном износу обештетила Грчку за бруталну окупациjу у Другом светском рату и то питање jе повезала са своjим актуелним дугом према страним повериоцима, пренео jе AП.
Ципрас удара по Немачкој (Фото: ЈуТјуб)

Ципрас удара по Немачкој (Фото: ЈуТјуб)

Грчки премиjер Aлексис Ципрас рекао jе данас да уговор о репарациjи с Немачком из 1960. године ниjе покрио главне захтеве Грчке, укључуjући надокнаду за уништену инфраструктуру, ратне злочине и враћање принудног заjма коjи су нацисти узели од окупиране Грчке, а никада га нису вратили. Немачка jе неколико пута саопштила да Грчкоj неће дати никакво додатно обештећење, наводећи да jе то питање решено постоjећим споразумима, пренео jе AП.
Прочитајте још:Википедија тужила НСА због шпијунирањаВАШИНГТОН: Руски тенкови прелазе границу, „владавина терора“ у Донбасу!Битка за Тикрит: Исламска држава пред сломом (МАПА/ВИДЕО)
Ципрас jе у парламенту рекао да ће Грчка поштовати своjе обавезе према кредиторима, укључуjући и Немачку, али да неће "одустати од своjих неопозивих захтева за репарациjама из Другог светског рата". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА