Најновије

Исламски проповедник позива на рушење пирамида у Гизи

КУВАЈТ- Исламски проповедник из Кувајта позвао је на уништење египатски пирамида и Сфинге уз оцену да је време да муслимани збришу наслеђе фараона у Египту.
Пирамиде (Фото: Википедија)

Пирамиде (Фото: Википедија)

Проповедник Ибрахим ел Кандари поручио је да, иако древни споменици нису верска већ културна и историјска места, муслимани ипак треба да их уништене "стављањем тачке на обожавање слика", пише дневник Ел Ватан, преноси Танјуг. Позиви за уништење непроцењивог културног блага човечанства у Египту, које представља једно од седам светских чуда, долазе у тренутку када су џихадисти Исламске државе уништили остатке древних градова Нимруда и Хатре на тлу Ирака. "Чињеница да рани муслимани, који су били међу следбеницима пророка Мухамеда, нису уништили споменике фараона од ступања на египатску земљу, не значи да то сада не треба да чинимо", навео је Ел Кандари.
Прочитајте још:ГРЧКА ЗАПРЕПАСТИЛА ЕУ: Пробајте нас избацити из еурозоне и послаћемо вам милионе имиграната и џихадиста!Жена Игора Стрелкова објавила списак хероја и издајника Русије (ВИДЕО)
Раша тудеј наводи да је лидер Исламске државе Абу Бакр ел Багдади оценио да је рушење културног блага "верска дужност", што је пример екстремног тумачења ислама да било какви материјални објекти не треба да буду идол или место клањања. Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА