Најновије

Крем супа од кромпира

Једна иначе обична чорба са мало маште изгледа тако светски!
Фото: blagoevgrad.eu

Фото: blagoevgrad.eu

Састојци: 700 г белог кромпира 3 шаргарепе 1/4 корена целера 1 главица лука 1 празилук 50 г путера 4 парчета димљене сланине 125 мл слатке павлаке со, бибер мало рузмарина Припрема: 1. Ољуштити кромпир, шаргарепу, целер и лук, па све исецкати на ситне коцкице. Очистити празилук и исећи га на танке колутиће. Загрејати маслац у шерпи у којој ће се кувати супа. Кратко пропржити исецкану шаргарепу, лук и целер. 2. Додати кромпир и празилук, налити водом и зачинити. Кувати поклопљено око 45 минута, на умереној температури. Сланину исећи на танке листове и пропржити без додатка уља. Извадити хрскаву сланиницу на салвету да се оцеди вишак уља. 3. Супу испасирати у блендеру. Умешати слатку павлаку, посолити и побиберити. У сваки тањир ставити по парче сланине и мало рузмарина.
Прочитајте још:Посна крем чорба од карфиола8 кулинарских трикова које морате знати
Извор: stvarukusa.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА