Најновије

РЕШЕНА МИСТЕРИЈА: Откривено зашто је НАТО упловио у Црно море!

МОСКВА - Неколико флота НАТО алијансе је пре неки дан готово полутајно упловило у Црно море, а о томе је известио штаб војно-морске флоте Руске Федерације истичући да су примећена прегруприсавања НАТО фрегата у Црном мору необична, јер претходно нису најављена, што је углавном пракса сарадње између две морнарице.
НАТО морнарица (Фото: ЈуТјуб)

НАТО морнарица (Фото: ЈуТјуб)

„У овом тренутку кроз Босфорски залив пролазе италијанска фрегата „Ализео“ и канадска фрегата „Фредериктон““ – саопштено је од стране ВМФ РФ 4. марта 2015. године. „Две фрегате се крећу вероватно у циљу спајања са турским и америчким бродовима. Већ су та два НАТО брода у Црном мору.“ – речено је тада у саопштењу руске армије. Руски војни званичници закључили су да се ове две фрегате приближавају осталим НАТО снагама у Црном мору, а сада је откривено о чему се ради. НАТО је саопштио да је реч о војној вежби чланица НАТО алијансе, те да ће учествовати америчка,  бугарска, румунска, турска, канадска, италијанска и немачка морнарица.
Прочитајте још:КРАЈ ЕВРОАТЛАНТСКЕ ЉУБАВИ: Армија ЕУ ће сахранити НАТОЗАПАДНИ МЕДИЈИ ЋУТЕ: Мекејн одликовао вођу Исламске државе у Либији!
У Црно море је упловило пет војних бродова НАТО алијансе, а очекује се и долазак немачког танкера. Амерички крајзер "Виксбург" типа "Тикондерог", турски "Тургут-реис", италијански "Ализео", канадски "Фредериктон", румунски "Регина Мариа", а ускоро ће се прикључити и немачки танкер "Шпессарт". Извор: Правда    

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА