Најновије

Вучић: Формирање тимова већ даје резултате

Формирање стручних тимова у оквиру Владе Србије, по систему "деливери јунит", већ даје одређене резултате, каже премијер Александар Вучић.
Премијер Србије, Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Премијер Србије, Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Премијер Вучић је за Политику рекао да формирање тих тимова има везе са „функционисањем и испоручивањем резултата у одређеним сферама друштвеног живота", преноси Танјуг. "Већ сада је присутна неупоредиво већа одговорност у појединим министарствима", указао је Вучић. Према његовим речима, чланови ових тимова немају никакву политичку функцију. "Они ће радити само при мом кабинету и извештавати ме на дневном нивоу, или најмање једном у два дана, о томе како напредују кључни пројекти које смо издвојили", рекао је премијер. Политика пише да ће 15 људи радити у пет тимова формираних при Вучићевом кабинету по систему "деливери јунит" (у дословном преводу - "јединица за испоруку"). Према документу у који је Политика имала увид, реч је о тимовима за директна улагања, реструктурирање великих државних система, реформу државне управе, инсфраструктуру, као и за пољопривреду. Њихов задатак биће да покрену све полуге система како би што пре били реализовани најважнији државни пројекти, наводи лист и додаје да ће, поред директора, сваки тим имати још два запослена - старијег службеника и аналитичара. Према извору Политике, засад су три тима добила директоре. На челу јединице за инфраструктуру биће Игор Лончаревић, на челу тима за пољопривреду Драган Гламочић, а тим за реструктурирање великих државних система водиће Срђан Купрешанин. Рад свих тимова координираће један човек који свакодневно подноси извештаје премијеру, наводи лист и додаје да исти извор демантује медијске написе да ће руководилац "деливери јунита" бити човек Тонија Блера, бившег британског премијера који је и аутор овог пројекта. "Дакле, директори тимова ће дневно правити кратке извештаје о томе шта је урађено у сваком пројекту и то ће достављати руководиоцу 'деливери јунита', а он премијеру", пише Политика. Лист, такође, тврди да је нови начин рада већ наишао на жесток отпор унутар владе. "Неки сумњају да су медијски напади на рачун оваквог темпа рада наручени изнутра, од оних којима најмање одговара свакодневно извештавање о резултатима какво намеће модел 'деливери јунита', јер им је јасно да неће моћи да испуне задатке", пише Политика.
Прочитајте још:Карић: Шеик Мухамед је са нама причао да радимо у Белорусији, предложио сам му да сарађујемо и на изградњи „Београда на води“Шешељ: Ми желимо интеграцију и војни савез са Русијом
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА