Најновије

ЛСВ: Да је у Србији било лустрације Вулин не би могао данас да нас вређа

НОВИ САД - ЛСВ Ненада Чанка данас је оштро реаговала на изјаве министра Александра Вулина дате поводом годишице смрти Слободана Милошевића.
Александар Вулин (принтскрин Јутјуб)

Александар Вулин (принтскрин Јутјуб)

- Тешко да било шта може да нас изненади када је реч о Александру Вулину, човеку који је деведесетих правдао разбијање студентских протеста хладном водом усред зиме, био генерални секретар ЈУЛ-а, љубимац Мирјане Марковић и Слободана Милошевића. Ипак, данашња изјава, да је „сваки непријатељ Слободана Милошевића био и истински непријатељ Србије” је дубока и тешка увреда не само за све оне који су у нашој земљи преживели мрачне деведесете, него пре свега оне који су и због његове политике гинули у ратовима - кажу у ЛСВ. - Да је у Србији било лустрације, Александар Вулин сигурно не би био у прилици да на овај начин вређа све који су ризиковали животе и слободу да сруше Милошевића и његову диктатуру која је донела ратове, протеривања, масовне гробнице, избегличке колоне, политичка убиства, инфлације, празне рафове у продавницама, редове за млеко, хлеб, лекове или гориво, десетине и стотине хиљаде људи који су напустили ову земљу и читав регион. Због тога Србија неће заборавити Слободана Милошевића - кажу у ЛСВ. Лигаши су у свом саопштењу прозвали и садашњег председника Србије Томислава Николића. - Након ордена који је Томислав Николић уручио Смиљи Аврамов, Милошевићевом академику, ово је још једна тешка и дубока увреда за ову земљу и грађане који су трпели и дан данас трпе због тог режима. Иако председник Покрета социјалиста, Вулин је министар за рад у Влади Републике Србије и као такав није смео нити да данас буде на Милошевићевом гробу, нити да каже то што је рекао. Овим потезом, он легитимише Милошевићеве поступке и покушава да успостави континуитет тој власти. Сва његова бахаћења и скандали су минорни спрам тешке увреде коју је нанео како грађанима Републике Србије, тако и угледу наше земље. То није добар корак за европски пут - кажу у ЛСВ.
Прочитајте још:Скупљено 32.000 потписа за Закону о општем репрограму дугова које становништво има према државним фирмамаШешељ положио венац на Милошевићев гроб: Сутра шаљем Шаровића са глоговим коцем на Ђинђићев гроб (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА