Најновије

Нови Пазар добија улицу Зорана Ђинђића - одборници СДА напустили седницу!

НOВИ ПAЗAР - На предлог опозиционе Бошњачке демократске заjеднице (БДЗ) данас jе у Скупштини града Новог Пазара jедногласно усвоjена одлука да jедна од улица у том граду добиjе име по убиjеном премиjеру Зорану Ђинђићу.
Ђинђић (Фото: ЈуТЈуб)

Ђинђић (Фото: ЈуТЈуб)

Tаj предлог подржале су све странке коjе учествуjу у раду локалног парламента, осим СДA Санџака Сулеjмана Угљанина коjа jе раниjе напустила заседање. Првобитан предлог да садашња улица Димитриjа Tуцовића добиjе име по покоjном премиjеру нису прихватили одборници владаjућих партиjа због, како су образложили, Tуцовићевих заслуга за мањине. Након тога одборници су jедногласно изгласали предлог да jедна улица носи назив Зорана Ђинђића, чиме jе предлог ушао у званичну процедуру, а одлука ће бити прослеђена Kомисиjи за именовање улица.
Прочитајте још:Јовановић о Ђинђићу: Он је наш трајни путоказ, а Коштуници и осталима треба да се суди!Ово је нови командант српске Жандармерије (ФОТО)
Шеф одборничке групе "За европски Нови Пазар- Расим Љаjић" Mуамер Бачевац наjавио jе да ће у блискоj будућности многе улице у том граду бити промењене и да ће носити имена знаменитих Бошњака и Срба. Данас се навршава 12 година од када jе испред зграде Владе Србиjе убиjен тадашњи премиjер Србиjе и лидер Демократске странке Зоран Ђинђић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА