Основни узрок рака службено је откривен пре 1923, а проналазач је 1931. за то добио Нобелову награду из медицине. Врло мали број људи у свету зна за то, јер је та истина нажалост сакривена од јавности.
Године 1931. немачки научник Ото Хајнрик Варбург (1883-1970) примио је Нобелову награду за проналазак основног узрока рака. Др Варбург је открио да је рак резултат анти-физиолошког начина живота. Анти-физиолошким начином исхране (претежно храном која закисељује) и физичком неактивношћу тело ствара киселу средину слабо опскрбљену кисеоником. Ћелијска киселост истискује кисеоник, а мањак кисеоника у ћелијама ствара киселу средину. "Недостатак кисеоника и киселост су две стране исте медаље: ако неко има једно, има и друго. Ако имате превисоку киселост, аутоматски ће вам недостајати кисеоника у организму. Ако вам недостаје кисеоника, имаћете закисељен организам. Кисела средина је средина без кисеоника", рекао је др Варбург. Уколико одузмете здравој ћелији 35 одсто њеног кисеоника, можете да је претворите у ћелију рака за само два дана”, тврдио је др. Варбург. "Све нормалне ћелије имају апсолутну потребу за кисеоником, али туморске ћелије могу живети без њега. То је правило без изузетка".
Туморска ткива су кисела, док су здрава алкална У свом делу "Метаболизам тумора", др Варбург је показао да сви канцерогени облици испуњавају два темељна услова: крвну киселост и хипоксију (недостатак кисеоника). Открио је да су туморске ћелије анаеробне (не удишу кисеоник) и да не могу да преживе у присуству високе концентрације кисеоника. Туморске ћелије могу да преживе само уз помоћ глукозе и у средини без кисеоника. Стога, карцином није ништа друго него одбрамбени механизам, који наше ћалије користе да би преживеле у киселој средини без присуства кисеоника. Здраве ћелије живе у алкалној средини пуној кисеоника, која омогућава њихово нормално функционисање. Туморске ћелије живе у киселој средини сиромашној кисеоником.
Киселост и алкалност организма зависе од хране Након што је завршен пробавни процес, храна, у зависности од свог нутритивног профила, ствара услове киселости или алкалности у телу. Поједностављено речено, алкалност организма зависи од тога шта једемо. Кисело или алкално стање мери се ПХ скалом од 0 до 14, где је 7 неутрална зона. Од 0 до 7 је кисело, а од 7 до 14 је алкално. Наше ћелије, да би могле успешно да функционишу, треба да имају лагано алкалан ПХ, мало изнад 7. Код здравог појединца ПХ крви налази се између 7,40 и 7,45. Крв се непрестано сама регулише како не би упала у метаболичку киселост. Међутим, нека храна закисељује крв и загађује тело.
Храна која закисељује тело: - Рафинисани шећер и сви његови деривати. Од свих је најгори јер нема беланчевина, масти, витамина ни минерала, само рафиниране угљене хидрате, који шкоде гуштерачи. Његов ПХ је 2,1 (веома кисео). - Месо (све врсте) - Производи животињског порекла: млеко и сиреви, павлаке, јогурт... - Рафинисана со - Рафинисано брашно и сви његови деривати као што су: тестенина, торте, кекс... - Хлеб - Маргарин - Кофеин - Алкохол - Дуван - Сва индустријски прерађена и конзервисана храна, која садржи конзервансе, вештачке боје, ароме, стабилизаторе итд. - Антибиотици и уопштено сви лекови Х
рана која алкализује: - Сирово поврће. Неко је кисело по укусу, али у телу се мења и постаје алкално. - Воће. На пример, лимун унутар тела има веома висок ступањ алкалности (немојте да вас завара његов веома кисео укус). - Бадеми. Врло су алкални. - Интегралне житарице: једина алкализујућа житарица је просо. Све остале житарице су лагано киселе, али идеална исхрана треба и одређени постотак киселости, па ваља јести и нешто житарица. Све житарице морају да се једу куване. - Мед. Има врло високу алкалност. - Хлорофил. Зелене биљке садрже хлорофил који је веома алкалан. - Вода. Важна је за производњу кисеоника. Увек будите добро хидрирани, пијте воду у малим гутљајима током целог дана. - Вежбање. Вежбе помажу да се одржава алкалност организма јер дају кисеоник целом телу. Седалачкии начин живота уништава живот.
Хемотерапија не лечи него погоршава киселост организма Хемотерапија закисељује тело до те мере да оно мора да посегне за алкалним резервама организма, како би неутрализовало киселост жртвујући минерале (калцијум, магнезијум, калијум) уграђене у кости, зубе, удове, нокте и косу. Због тога примећујемо промене на особама које примају хемотерапију, између осталог и опадање косе. Остали лекови такође погоршавају киселост организма, па их ваља избегавати колико год је то могуће.
Исправан ниво ПХ Као што је наглашено, потпуно је немогуће да се рак појави код неке особе која се здраво храни, пије пуно чисте воде и вежба. Да бисте се исправно хранили, осигурајте себи 60 одсто алкалну исхрану и избегавајте производе који су у већини кисели, као што су газирана пића, слаткиши, брза храна. Не злоупотребљавајте со, те је користите што је мање могуће. Ако сте болесни, идеално је да вам исхрана буде 80 осто алкална. Уколико имате карцином, савет је да алкализујете тело што је више могуће. То можете постићи уз помоћ исхране, вежбе, избегавања стреса и додатног уноса хлорофила.
Мишљења стручњака "Све такозване природне смрти нису ништа друго него терминална тачка засићености тела киселошћу", рекао је George W. Crile из Кливленда, један од најпризнатијих хирурга на свету. "Нису важна безбројна имена болести, него чињеница да оне све произлазе из основног узрока: превише киселости у телу", др Тheodore A. Baroody, књига "Алкализуј или умри" (Alcalize or Die). "Повећана закисељеност организма узрок је свих дегенеративних болести. Ако дође до поремећаја равнотеже и организам започне складиштење киселости и токсина у већој мери него што може да их излучи, онда се јављају болести", др Robert O. Young.
Прочитајте још:Намирнице које нико од нас не би требао да једеПролећно чишћење организмаЧаробни напитак за дуг и здрав живот
Извор: alternativa-za-vas.com