Најновије

Рубини: Нема проблема за Грчку - нема шансе да изађе из еврозоне

ЊУJOРK - Чувени економиста Нуриjел Рубини, познатиjи као "доктор Пропаст", тврди да уопште ниjе забринут у погледу грчке кризе.
Нуријел Рубини (Фото: ЈуТјуб)

Нуријел Рубини (Фото: ЈуТјуб)

"Нема смисла да дође до изласка Грчке из еврозоне, jер би то изазвало велику кризу", рекао jе Рубини у интервjуу за телевизиjу "Блумберг". Сценарио о изласку Грчке из еврозоне jе, према његовим речима, толико страшан за читав регион да законодавци у Aтини, али и широм Eвропе никада неће дозволити да се то догоди. Рубини тврди да би, у случаjу остваривања таквог сценариjа, трошкови задуживања земаља попут Италиjе и Шпаниjе енромно скочили, док би Eвропљани пожурили да повуку новац са своjих банковних рачуна. "Чак и Немачка, коjа jе наjвећи опонент Грчкоj у актуелним преговорима о новом пакету финансиjске помоћи, признаjе ризик", изjавио jе Рубини.
Прочитајте још:Онлајн трговина у Русији – најпопуларнији кинески АлиЕкспресЗА ЊИХ СТРАХ НЕ ПОСТОЈИ: Руска антитерористичка специјална јединица (ВИДЕО)
Иако инвеститори продаjу грчке обвезнице коjе су држали у свом поседу, чини се да су, ипак, безбрижни у погледу могућности ширења опасности на читаву еврозону, jер купуjу хартиjе од вредности Италиjе, Шпаниjе и Португалиjе, обараjући приносе на обвезнице тих држава на рекордно низак ниво. Са друге стране, приноси на 10-годишње грчке обвезнице расту, па су тако jуче порасли на 10,7 одсто са 8,6 одсто колико су износили 24. фебруара, док су камате на трогодишње обвезнице скочиле на 19 одсто са раниjих 12,4 одсто. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА