Најновије

Бразил у хаосу: Милион људи на протестима за смену председнице!

САО ПАУЛО- Готово милион људи изашло је данас на улице бразилских градова како би затражили оставку председнице Дилме Русеф због лошег економског стања у држави и великог корупцијског скандала за који је оптужују.
Протести у Бразилу (Фото: Јутјуб)

Протести у Бразилу (Фото: Јутјуб)

Готово милион људи изашло је данас на улице бразилских градова како би затражили оставку председнице Дилме Русеф због лошег економског стања у држави и великог корупцијског скандала за који је оптужују. Како су јавиле агенције, демонстранти су изашли на улице у 74 места у Бразилу, а већина их се окупила у економској престоници земље, највећем граду Сао Паулу, где је против председнице протестовало око 580.000 грађана, саопштила је полиција на Твитеру, јавиле су агенције. Како подсећа Ројтерс, протести широм Бразила уследили су у тренутку када се та земља суочава са политичком и економском кризом, као и са корупцијским скандалом у државној енергетској компанији Петролео Бразилиеиро СА (Петробрас) који се мери милијардама долара.
Прочитајте још: Пажња: НАТО тенкови се гомилају у ПољскојПутин: Били смо спремни на нуклеарно решење за Крим
Британска агенција, међутим, оцењује да су мале шансе да ће Русефова три месеца након што је преузела свој други четворогодишњи председнички мандат, поднети оставку или да ће бити суочена са изгласавањем неповерења. Данашња окупљања демонстраната протекла су углавном у мирној атмосфери. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА