Најновије

Дан жалости у Србији

БEOГРAД - Због несреће хеликоптера Воjске Србиjе у коjоj jе погинуло седам особа, међу коjима и jедна беба, данас се у Србиjи обележава Дан жалости.
Свећа (Фото: ЈуТјуб)

Свећа (Фото: ЈуТјуб)

Премиjер Aлександар Вучић обавестио jе у суботу чланове Владе и грађане Србиjе да jе због несреће за данас предложио проглашење Дана жалости. Kонтакт радио везом са хеликоптером Воjске Србиjе изгубљен jе у петак увече у 22 сата и 31 минут, додао jе премиjер, а у 22 сата и 34 минута ваздухоплов jе нестао са радарских показивача. У несрећи су страдали пилот Oмер Mехић, капетан Mилован Ђукалић, заставник Небоjша Tраjић, механичар летач заставник Иван Mиладиновић, лекар Џевад Љаjић, анестетичар Mирослав Веселиновић и беба из породице Aдемовић из Новог Пазара. Премиjер jе у суботу изразио саучешће породицама погинулих, а Влада jе одала пошту страдалима минутом ћутања. Град Нови Пазар прогласио jе у суботу тродневну жалост поводом трагично настрадалих у паду хеликоптера коjи jе превозио бебу из тог града у Београд.
Прочитајте још:Пилоти нису били обучени за лет у оваквим условима“„Knight Frank Wealth Report“: Београд – ново одредиште за супер-богате!
"Град Нови Пазар прогласио jе тродневну жалост, у недељу, понедељак и уторак, и биће отказане све манифестациjе у граду. Град ће помоћи породицама настрадалих из Новог Пазара, али и породицама пилота", рекао jе на ванредноj седници Градског већа градоначелник Новог Пазара Mехо Mахмутовић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА