Најновије

Екстремно вежбање болест савременог доба

Многи млади мушкарци широм света свакодневно нарушавају своје здравље новом врстом опсесије – екстремним вежбањем.
Пазите колико вежбате (Фото: Википедије)

Пазите колико вежбате (Фото: Википедије)

Први пут у историји резултати научних истраживања показали су да стопа мушкараца опседнутих физичким изгледом расте много брже од стопе припадница лепшег пола. Исцрпљивање прекомерним вежбањем, прочишћавање организма екстремним методама, изгладњивање или компулзивно преједање само су неки од начина на које се мушкарци широм света суочавају са притиском да буду физички привлачни. “Мишићна дисморфија код мушкараца у данашње време опозит је анорексији која се чешће јавља код жена”, наводи Скот Грифитс, професор Универзитета у Квинсленду. “Млади мушкарци нису у стању да објективно процене величину својих мишића. Они увек желе да су им мишићи већи, никад им није довољно. Половина мушкараца који пате од мишићне дисморфије из очајања ће посегнути за стероидима”, додаје Грифитс. У Аустралији је до сада регистровано преко 300 000 случајева поремећаја у исхрани код мушкараца, а досадашња истраживања показала су да половина пацијената у неком тренутку покуша да изврши самоубиство.
Прочитајте још:СЕКСИПИЛ ИМА НОВО ИМЕ: „Victoria’s Secret Swim Special 2015″ (ВИДЕО)ЛУДИЛО: Нове фотке које доказују да је Ким Кардашиан плагијат српске Диве!
“Често се дешава да ментална и емоционална бол коју ова болест носи наведе пацијента да себе повреди. Жеља за савршено извајаним телом код неких мушкараца може да постане окидач за бројне поремећаје у исхрани, поремећаје у вези са физичком активношћу, као и поремећену перцепцију мишићне масе”, изјавила је Кристин Морган, директор фондације “Буттерфлy”, посвећене борби против поремећаја у исхрани.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА