Најновије

Ускоро ћемо се саветовати са лекарима преко интернета

БЕОГРАД -
Све преко нета....( Фото: pixabay.com)

Све преко нета....( Фото: pixabay.com)

Др Владимир Живковић из Удружења "Лекар инфо" рекао је Танјугу да је циљ услуге да се грађанима помогне да дођу до квалитетних савета од стручних људи, али и да се омогући младим лекарима да се афирмишу и дођу до посла. Цео сајт је, према његовим речима, бесплатан и месечно има око милион прегледа,а корисници регистрацијом у оквиру сервиса ординација.лекаринфо.цом могу отворити картон у ком могу да постављају своје анализе крви, биохемијску лабораторију, налазе које добијају од својих лекара. "То увек може да им буде доступно, на таблетима, телефонима и десктоп и лаптоп рачунарима, што је за њих веома корисно, јер су сви подаци њима увек доступни", каже Живковић. Поред тога, корисници могу да закажу термин и да се консултују са лекаром специјалистом, рекао је Живковић истичући да тај начин комуникације не замењује основни вид лечења нити однос пацијент - лекар, већ омогућава неко друго мишљење и праве информације од стручних људи. "Људима из дијаспоре би то могло да олакша јер можда тамо где живе немају добру комуникацију са лекарима или још не знају језик, тако да савети лекара могу да им помогну", сматра Живковић. Како каже, сам сервис постоји већ три године, и до сада је постојала могућност разговора са лекарима, међутим дешавало се да у тренутку када су лекари доступни, на сајту нема корисника, тако да се сада ти разговори могу унапред заказати. "Сада корисници могу да виде када је слободан термин, закажу и да се тада посаветују са лекаром. Разговарају са лекарима као путем скајпа, сви добијају своју шифру и то други корисници не могу да виде, тако да је све апсолутно безбедно", навео је Живковић.
Прочитајте још:СЕКСИПИЛ ИМА НОВО ИМЕ: „Victoria’s Secret Swim Special 2015″ (ВИДЕО)ЛУДИЛО: Нове фотке које доказују да је Ким Кардашиан плагијат српске Диве!
У овом моменту сајт сарађује пре свега са лекарима из Београда и Ниша, а грађани савете могу добити од лекара опште праксе, имунолога, педијатра, уролога, дерматолога, психолога. "Ово може бити корисно и за људе из унутрашњости, који могу да се посаветују са стручњацима, уштеде на путу, и да тек ако је неопходно дођу у Београд, или неки други град", наводи Живковић. Сви лекари који желе и могу да учествују у томе могу да се пријаве удружењу "Лекар инфо". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА