Најновије

Ватикан за силу против Исламске државе

ЛОНДОН – Ватикан се слаже да је сила можда неопходна да се зауставе напади џихадиста Исламске државе (ИС) на хришћане и друге припаднике мањина на Блиском истоку, уколико нема политичког решења, јавио је јутрос британски ББЦ.
Ватикан (Фото: ЈуТјуб)

Ватикан (Фото: ЈуТјуб)

„Џихадисти су починили геноцид и морају бити заустављени”, рекао је стални посматрач Свете столице при Уједињеним нацијама (УН) у Женеви, надбискуп Силвано Мариа Томаси. „Потребна је координирана и добро осмишљена коалиција да уради све што је могуће да се постигне политичко решење без насиља. Али, уколико није могуће, онда употреба силе биће неопходна”, рекао је Томаси за сајт америчких католика „Крукс”. Такву коалицију морале би да чине муслиманске државе на Блиском истоку и да њоме руководе УН , а с циљем да се „заустави ова врста геноцида”. „У супротном ћемо јецати у будућности зато што нисмо ништа урадили, зато што смо дозволили да се таква страшна трагедија догоди”, навео је Томаси. Он је приметио да су хришћани били главна мета напада ИС, али сви припадници мањина који су људска бића и чија права морају да буду заштићена.
Прочитајте још:Кина не жели да прича о КримуРУСИЈА МИРНО СПАВА: „Алфа група“ (ВИДЕО)
„Хришћани, јазиди, шиити, сунити, алавити - сви су људска бића чија права заслужују да буду заштићена”, рекао је Томаси. ББЦ подсећа да се Ватикан „традиционално противи војној интервенцији”, међутим да је папа Фрања осудио погубљења 21 египатског копта који су у фебруару починили припадници ИС у Либији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА